kuva

kuva

One night in Bangkok and the world's your oyster.

08 November 2013

Tiistaiaamun aikainen herätys hieman pitkäksi venähtäneen illan jälkeen jätti yöunet ennen matkaa vain muutaman tunnin mittaisiksi. Ajoissa kentälle pirteässä syysilmassa ja aamupalaksi haaleaa kahvia ja kuivaa känttyä. Ylihintaan, luonnollisesti.

Koneessa istuskellessa iskeekin sitten mukava ylläripylläri: kuulutus koneen mekaanisesta viasta, joka vaatii varaosaa ulkomailta. Oletusarvona "te kaikki tulette myöhästymään kaikilta jatkolennoilta ja teidän lomat on pilalla muahahahahah!".

Meillähän ei onneksi niin kiirettä mihinkään tällä reissulla ole, ja marssittuamme ulos koneesta, passitettiin meidät kaikki takaisin vakuutellen, että vikailmoituksen antaneet vilkut alkoivatkin toimimaan ja kaikki on pariin kertaan tsekattu. "Pysytään ilmassa. Päästään perille. Kaikki hyvin, hei." Ja perään iso liuta pahoitteluja. Meille ihan ok juttu. Vähemmän odottelua Amsterdamin kentällä, mutta joillekkin muille saattoi tuottaa pettymyksiä matkaan.

Saavumme Amsterdamiin.
Lähestyminen Amsterdamiin.

Amsterdamista vaihto Kuala Lumpuriin. Kökkimistä koneessa 11 tunnin verran välillä torkkuen, välillä leffoja katsellen.

Kuumaan ja kosteaan Bangkokiin saavuttiin aamulla klo.11 aikoihin. Suomen sateisesta alkutalvesta jalkaan jääneet mustat farkut ja pitkähihainen farkkupaita saivat osakseen pientä hikoilua. Täällä siis kyllä sataa päivässä varmasti enemmän kuin Suomessa. Joskin täällä tuo tapahtuu iltaisin ja öisin, eikä se niin paljoa haittaa, kun ei tuo lämpö kuitenkaan juuri paljoa alle 25°C tipu.

Nyt on sitten pari päivää palauduttu matkaväsymyksestä, tutustuttu paikalliseen infrastruktuuriin ja mainoksiin, joiden mukaan erinäisillä ihmejuomilla jokainen voi saavuttaa paremman ulkonäön ja onnellisemman elämän.

Hikijalat halajaa jo tallaamaan.
Reissussa väsyneet varpaat.

Nukkuva naapurusto.
Näkymä iltahämärään naapurustoon.

Kirjoitetaan vielä kattavampaa raporttia, kuvineen, Bankkarista. Nyt on vaa nii kuuma ja hikiki. Ei jaksa!

-Perttu

P.S. Mervin mielestä pelottavinta Bangkokissa on katujen ylittäminen.

P.P.S. Mike Tysonkin tykkää Bangkokista:

No comments:

Post a Comment